Tocanita de vita la Multicooker Express cu gatire sub presiune

de Rocsi in Multicooking, 9 Feb 2020 | 8814 vizualizari

 

Vi se pare ca fierbe greu carnea de vita atunci cand pregatiti o tocanita? Nu si daca o pregatiti la acest multicooker, care mie imi place foarte mult sa il folosesc si chiar va recomand sa va achizitionati unul. Pe langa faptul ca se fac repede preparatele, daca nu aveti mult timp la dispozitie sa stati sa invartiti in oala, aici puneti toate ingredientele si in acest timp, faceti alte activitati. Am pregatit o tocanita de vita cu legume minunata si super gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1.3 kg pulpa de vita
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei galbeni
  • 1 ardei potocaliu
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingura amestec legume natural
  • sare
  • piper
  • 1/2 cana suc de rosii de casa
  • 2 linguri pasta de kapia cu gogosari
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita la Multicooker Express cu gatire sub presiune:

Spalati carnea, o stergeti cu niste servetele si o taiati bucati potrivite. Ceapa curatata o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele. Ardeiul portocaliu si galben, ii curatati de cotoare, seminte si ii taiati cuburi.

Conectati aparatul Multicooker Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. Setati functia Brown/Saute, un timp de 10 minute si apasati butonul Start/Stop. Puneti uleiul, carnea si le sotati. Adaugati ceapa, boiaua dulce, amestecul de legume, foile de dafin si invartiti. Dupa 2-3 minute, puneti morcovii, ardeii, sare si piper. Amestecati si mai lasati pana se termina timpul setat. Apasati Start/Stop. Puneti sucul de rosii, pasta de gogosari cu kapia si 1/2 cana cu apa. Amestecati totul, puneti capacul si invartiti pana este blocat. Aveti grija ca supapa de aburi sa fie inchisa. Apasati functia Meat/Stew, presiunea High si un timp de 50 de minute. Acum apasati butonul Start/Stop. Lasati sa se pregateasca tocanita, pana timpul este gata. Scoateti aparatul din priza, lasati 10 minute sa se odihneasca, apoi cu o paleta de lemn, deschideti supapa de aburi. Cand este eliminat in totalitate aburul, deschideti capacul. Iese atat de frageda carnea, ca si daca nu aveti dinti, tot o puteti manca :D... Daca vi se pare ca are prea mult lichid, mai setati functia Brown/Saute si ii mai dati cateva clocote. La mine nu a mai fost necesar. A iesit o tocanita grozava si poate fi servita cu piure, orez, murati sau ce va mai place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita la Multicooker Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu pipote si legume, la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune